Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Slow living

Slow living

  • door

Een tijd geleden maakte ik kennis met slow living en ik vond dit zo’n boeiend onderwerp dus ik wil dit concept graag met jullie delen.

Ik heb het gevoel dat er een beweging gaande is, ik heb het idee dat het in de hele wereld is maar het kan ook zijn dat het alleen aan mezelf ligt waardoor andere onderwerpen nu meer tot me spreken dan ze voorheen deden. Slow living past wat mij betreft goed in deze beweging.
Qua definitie zou ik mezelf willen omschrijven als een zweverig persoon die nèt niet wegvliegt, haha. Ik sta dus wel nog met beide benen op de grond, maar er zijn wel onderwerpen die belangrijk voor me zijn.

Enkele onderwerpen zijn:

  • Veganisme
  • Slowliving
  • Minimalisme
  • Mindfulness
  • Meditatie
  • Yoga en Ayurveda
  • Self-care

Waarschijnlijk ga je hier ook nog wel meer over terug zien op deze blog want het is een belangrijk deel van wie ik ben.

Vandaag gaat het dus over Slow living. Leven vanuit bewustzijn, mindful en vanuit intentie. Eigenlijk is het voor mij even een stap uit de behoorlijk hectische en eeuwig voortrazende maatschappij. Hier heb je ook al kunnen lezen dat in niet erg goed tegen prikkels kan. Ik raak best wel snel overprikkeld en ik vind het prettig als het rustig om me heen is. Ik vind het ook heel erg fijn om even alleen te zijn en op te laden. Herken jij dit ook bij jezelf? Dat het zo druk is in je omgeving, in je hoofd? Dat je als een soort van verdoofd door het leven gaat? Ik had hier heel erg vaak last van en ik gaf mijn demografische factoren hier de schuld van maar heel eerlijk, dit lag natuurlijk gewoon aan mezelf.

Het is heel gemakkelijk om die luidruchtige buren te beschuldigen, of het feit dat je niet aan het bos woont. En dat dan alles beter zou zijn als je wel in je hutje in het bos zou wonen. En hoewel dat hutje in het bos nog steeds mijn ultieme droom is probeer ik de rust nu in mezelf te zoeken.

Hoe dan?

Veel van mijn inspiratie heb ik van Simple happy zen op youtube. Ze heeft heel veel tips, mooie filmpjes over leven met intentie en minimalisme en het is ook een stukje mindset bij jezelf. Zodra je intentie gaat geven aan kleine dingen, zoals de afwas, je kopje koffie of thee in de ochtend, het gevoel van een warme (of koude) douche neem je als vanzelf al veel gas terug.

Wat doe ik dan? Ik zet in de avond mijn telefoon uit. Hoewel FOMO een ding is bij mij geloof ik niet dat iemand me zodanig mist in de nacht dat het niet kan wachten tot de volgende ochtend.
Hoe start ik dan deze ochtend? Ik geloof dat ik niet echt mindful ben als mijn natuurlijke wekkers (lees kinderen) gaan in de ochtend dus dat vergeef ik mezelf en ik begin zodra ik beneden ben.
Ik start met een glas water en een kop kruiden thee. Hier neem ik dan echt de tijd voor. Vervolgens doe ik een meditatie bij Meditation moments (wat ik iedereen kan aanraden). Ik doe dit gewoon aan de keukentafel, of op een kussentje op de grond. Maak het vooral laagdrempelig. Met de kinderen maak ik de afspraak dat ik even 10 minuten niet gestoord wil worden (tenzij het huis afbrand natuurlijk). Hier houden de kinderen zich overigens vaak niet aan dus daar werk ik nog aan.

Nog meer tips…

Vanaf dat punt begint natuurlijk iedere dag anders en zal dat voor jou ook weer op een andere manier zijn, maar ik heb nog wel een paar vaste mindful momenten. Zo heb ik dat met de eerste kop koffie die ik drink. Het schrijven in een journal, wat ik dagelijks even probeer te doen. Koken kan zo’n moment van mindfulness zijn net als de was doen of stofzuigen. Ook kan het helpen om tussendoor je telefoon een aantal keer op flight modus te zetten zodat je even niet wordt opgeslokt door dat apparaat. Ook vind ik het heerlijk om planningen te maken, weekplanning, dagplanning, lijstjes zodat al die oneindige gedachten uit je hoofd kunnen. Dit brengt zoveel rust.

Wat zijn jouw ultieme rust, mindfull, slow-living tips? Heb jij gebruiken die je rust geven? Deel ze hieronder. Misschien kunnen ze mij of anderen weer verder helpen.

Volg me ook op Facebook of Instagram.


Slow living
Vuur kan ook zo’n slow living moment zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *