Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » December: you either love it or hate it.

December: you either love it or hate it.

  • door

December is zo’n tijd van het jaar waarin de boog altijd strak gespannen staat, tenminste zo voelde dat voor mij. December you love it or hate it. Hoe kijk jij tegen december aan?

Persoonlijk ben ik echt dol op de feestdagen. Ik houd van de kou en de donkere dagen. Met name kerstmis vind ik altijd echt fantastisch! Hoewel ik nu met de kleine kinderen ook enorm kan genieten van Sinterklaas, die magie is ontzettend leuk! Maar zodra dat voorbij is zullen wij thuis waarschijnlijk overgaan op kerstmis vieren. Maar kerstmis geeft mij ook vaak een gevoel van stress en ik denk dat heel veel mensen zich hiermee kunnen identificeren.

Even terug naar vroeger…

Al sinds mijn geboorte heb ik last van eczeem. Hoewel ik zelf het gevoel heb dat er misschien wel wat overgevoeligheid is voor bepaalde producten is keer op keer bewezen dat het met name stress was. De gedacht aan kerstmis geeft mij soms al jeuk, haha.

Stress dus, maar waarom?

Vooral verwachtingen zijn natuurlijk een oorzaak van stress en ik denk dat dit in december bij vele onrealistisch is. Zo ook bij mij.
Op kerstfilms zie je altijd een aantal onderwerpen:
– Enorm diner (met ontelbaar veel gangen)
– Kerstfilms kijken met het hele gezin
– Warme chocomelk drinken bij het vuur
– Spelletjes spelen
– Kerstmuziek luisteren en meezingen
– Wandelen in de natuur (in de sneeuw)
– Naar familie toe

Dit is nogal een lijst vind je ook niet? En wat is er mis met deze waslijst? Ik denk dat ik ze even per onderwerp ga behandelen 😉

  • Enorm kerstdiner, wie kookt er? En het moet altijd wat extravagants zijn dus de kans is groot dat het mislukt. Ohja, wie doet er eigenlijk daarna de afwas als je haast uit elkaar ploft? You know it, niemand dus.
  • Kerstfilms kijken met het hele gezin, het liefst in matchende pyjama’s met cozy dekentjes. Op zichzelf natuurlijk niks mis mee, maar heb je wel eens een film proberen uit te zoeken die iedereen leuk vind? (vooral een issue met peuters erbij) En dikke tip van mij, doe niet a Christmas carol, deze loedermoeder ging dit kijken met een 3 jarige, doodeng!
  • Warme chocomelk drinken bij het vuur. Oke leuk, voor 5 minuten….
  • Spelletjes spelen. Behoeft dit nog verdere uitleg? De verliezende partij (vooral als deze onder de 10 zijn) gaat het er niet gezelliger op maken. Maar wees eerlijk, verliezen is nooit leuk dus daar is niks gezelligs aan.
  • Kerstmuziek luisteren, hier geniet geloof ik niemand echt van behalve ikzelf.
  • Wandelen in de natuur, in de sneeuw (die er bijna nooit is met kerstmis) verder opzich een leuk idee als iemand zin heeft om mee te gaan.. Wat vaak niet zo is, dus.
  • Naar familie toe. Ook een leuk idee, natuurlijk maar tegen de tijd dat we hier zijn aangekomen is het dus al 5 januari.

Conclussie.

Al deze dingen zijn niet haalbaar in 2 dagen. Dit levert veel te veel stress op. Want al het bovenstaande moet ook nog “leuk” zijn en het liefst ista-perfect. Maar de rest van de deelnemers aan dit fantastische feest heeft zijn eigen beelden van de ideale kerst in zijn hoofd, met een beetje pech resulteert dit op 24 december al in een conflict. Dat is niet echt de kerstgedachte, en ik vind het erg belangrijk dat we ons ook bewust zijn van die kerstgedachten. Waarom vieren we eigenlijk kerstmis?

Hoe ik nu graag wil dat kerstmis eruit ziet?

We spenderen kerstmis nu lekker met het gezin en kijken gedurende de dag hoe het gaat lopen. Het eten wordt lekker maar eenvoudig. We doen geen spelletjes! 😉 Maar verder laten we alles nog open. We spreken niks af en als we zin hebben om 2 dagen op de bank te liggen dan doen we dat.

Die kerstmuziek waar ik zo van houd, luister ik lekker met de koptelefoon op.
Ook probeer ik mijn dagelijkse rituelen niet te veel uit het oog te verliezen omdat dit me helpt om de rust te bewaren en mijn hersenspinsels helder te houden zodat ik niet ineens uit mijn slof schiet.
Oh ik anticipeer trouwens wel op minstens 1 uit-mijn-slof-schiet-moment. Let’s keep it real 🙂

Hoe gaan jullie december spenderen? Hebben jullie tips die jullie bewust doen om het een mooie laatste maand van het jaar te maken? Laat het hieronder weten.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Deck the halls – D.Verts ’21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *