Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben

Dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben

  • door
Dankbaarheid

Omdat gisteren uiteindelijk best een vermoeiende en heftige dag bleek heb ik voor vandaag besloten ècht even ruimte voor mezelf te nemen en te oefenen met dae dingen waar in dankbaar voor ben.

Ik ben best wel geneigd om dan te “vluchten” in doelloos scrollen op social media of eindeloos oninteressante artikelen te lezen. Herkennen jullie dit? Dat je er maar alles aan doet om niét te hoeven nadenken of te hoeven voelen. Ik was altijd een expert in dat uitschakelen en ik kan me zo voorstellen dat vele van jullie dit misschien ook hebben.

Nu herken ik dit gedrag!

Al optijd kan ik nu deze uitvluchten herkennen en besef ik me dat het me uiteindelijk niet helpt en dat ik daar niet rustiger van wordt. Voorheen gooide ik wel eens perioden alle social media van mijn telefoon maar omdat ik het nu zo leuk vind om mijn werk te delen dat nog zo in de kinderschoenen staat en te connecten met gelijkgestemden wil ik dit nu even niet doen.
Nu komt het dus aan op patronen doorbreken. Dit vind ik best een uitdaging soms. Maar in deze blog zal ik jullie meenemen in 1 van de onderdelen die ik doe. Misschien geeft het jullie ook inspiratie?

Wat ik nu doe.

Zoals eerder ook genoemd probeer ik met regelmaat te mediteren en dat valt niet mee als je eigenlijk overprikkeld bent. Met een beetje doorzettingsvermogen brengt het je heel veel. Ik kan het iedereen aandraden.

Maar wat ik ook doe is benoemen waar ik dankbaar voor ben. Dit een fijn artikel van Happinez (dus niet zo’n oninteressant exemplaar als waar ik naar vernoem in de eerste paragraaf. Soms schrijf ik het op, andere momenten bedenk ik het alleen voor mezelf in mijn hoofd. Het geeft een veel vrolijkere en positieve noot aan je dag dan blijven hangen in negatieve gedachten.

Waar ik vandaag dankbaar voor ben:

  • Ik ben dankbaar voor dat ik fijn heb geslapen en dat ik uitgerust wakker ben geworden
  • Ik ben dankbaar voor dat ik me de laatste dagen zo geïnspireerd voel
  • Ik ben dankbaar voor dat ik een fijne structuur heb waar ik aan vast kan houden, zodat ik dicht bij mezelf kan blijven
  • Ik ben dankbaar voor dat de kinderen vanmorgen zo lief met elkaar aan knuffelen waren, dat zien maakt me blij
  • Ik ben dankbaar voor mijn plannen om autonomie te integreren in mijn dagelijks leven, ook op het gebied van werk. Dit is belangrijk voor mij.
  • Ik ben dankbaar voor de rust die ik nu ervaar in mijn huis, het voelt als thuis.
  • Ik ben dankbaar voor kerstmuziek 😉

Nu jij! Waar ben jij nu dankbaar voor? Mogen simpele dingen zijn. En denk er vooral niet te lang over na wat er is geen goed of fout. Als je het leuk vindt, deel het dan hieronder. Ik zou het leuk vinden om van je te horen.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *