Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Waarom ik “vrij” werk wil maken

Waarom ik “vrij” werk wil maken

  • door
Vrij werk 2021

De mensen die hier al vaker zijn geweest weten dat “vrijheid” belangrijk voor me is. Waarom wil ik vrij werk maken?
Lees snel verder dan vertel ik het je.

Een aantal kernwaarden van mij zijn vrijheid en autonomie. Dat hebben jullie al vaker kunnen lezen in mijn blogs. Toch is het zo’n belangrijk punt dat ik daar toch op wil blijven hameren.
In het verleden heb ik deze kernwaarden vaak aan de kant geschoven . Ik was mezelf er niet van bewust en ik leefde er totaal niet naar waardoor ik telkens voelde dat ik tegen een muur aan liep. Het onderstreepte mijn “anderszijn” en gaf me een minderwaardig gevoel.

Visuele kunst maken is mijn passie en dit geldt met name voor fotografie en watercolor werken. Ik vind portretten echt fantastisch. Ik heb daar na een tijd zoeken inmiddels mijn eigen stijl in gevonden en dit geeft mij autonomie in die werken omdat mensen bewust een keuze kunnen maken voor deze stijl. Het is mijn authentieke ‘ik’ in een beeld vastgelegd.

Met het maken van vrij werk voel ik letterlijk de vrijheid. Ik kan dit doen, puur voor mezelf. Ik hoef niemand tevreden te stellen. Tijd speelt geen rol, en aangezien ik de tijd regelmatig vergeet kan dit nog wel een dingetje zijn. Het geeft mij echt even de tijd om alleen met mezelf rekening te houden en dat wat (in fotografie) voor de lens gebeurt. Dit kan een mooie wolk zijn, of de zon door de bomen, een mooi uitgestrekt landschap, een piepklein bloemetje. Er valt overal wel iets moois in te vinden. Denk bijvoorbeeld aan bladeren op grond die zo samen een prachtig patroon vormen.

Vrij werk 2021
Vrij werk zomer 2021

Die kleine pareltjes van schoonheid in alledaagse dingen zoek ik graag. Ik vind zichtbare structuren prachtig.
ik zal later uitgebreider ingaan op het vrije werk, met voorbeelden en een galerij om al het werk te bewonderen.

Volg me ook op Facebook of Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *