Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Welke producten tijdens een fotoshoot?

Welke producten tijdens een fotoshoot?

Tijdens een fotoshoot

Laat ik voorop stellen dat ik nogal intuïtief te werk ga tijdens een fotoshoot. De producten die ik gebruik zijn behoorlijk basic maar het leek me toch leuk om ze hier met jullie te delen.

Tijdens een fotoshoot
D.verts ’21

Zoals hierboven gezegt ga ik vrij intuïtief te werk tijdens een shoot. Ik ga vaak helemaal op in het moment, ik verlies meestal al het besef van wat er om me heen gebeurt. Het is al best wel snel schakelen tussen wat je ziet door je lens en de persoon aan de andere kant waar ik mee wil communiceren. Ik vind het daarom niet nodig om enorm veel te switchen tussen lenzen, props of andere attributen, daarom gebruik ik maar weinig producten tijdens een fotoshoot.

De producten die ik op moment gebruik tijdens een fotoshoot:

  • Canon 250D body
  • 18 – 55 mm lens Canon
  • 50 mm Prime lens Canon (portretten) F1.8
  • Gouden reflectiescherm 78 cm
  • Godox speedlight TT350
  • Statief (bosch)
  • Geheugenkaart
  • Sandisk 64 GB Extreme

Voor de nabewerking gebruik ik lightroom classic.

De 18-55 mm lens gebruik ik eigenlijk standaard. Deze is goed in te stellen voor groepen mensen, spelende of druk bewegende kinderen. Ik vind alleen het licht hier soms wat moeilijk, vandaar ook de flitser er los bij (deze moet ik overigens nog testen, ik heb hem nog niet gebruikt)

Verder heb ik mijn Primelens kortgeleden aan het assortiment toegevoegd. Deze is echt fantastisch voor portretten of 1 onderwerp die je scherp wil hebben en de rest van de achtergrond wazig. Het diafragma kan hier tot 1.8 open gezet worden wat hiervoor zorgt. Ook kan ik hierdoor met deze lens makkelijker belichten binnen.

50 mm prime lens
50 mm prime lens gebruikt – D.verts ’21


De canon die ik gebruik is een crop camera. Als ik nu nog eens zou mogen kiezen zou ik gaan voor een fullframe camera. Nogal technisch verhaal lees er hier meer over als je dat leuk vind. Deze staat natuurlijk ook nog op mijn wensenlijstje maar zijn nogal prijzig in aanschaf. Later zal ik hier ook nog eens delen wat er nog op mijn wensenlijstje staat en waarom.

Wat vinden jullie mooi in een foto? Laat het me weten, ik hoor graag van je.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

1 reactie op “Welke producten tijdens een fotoshoot?”

  1. Pingback: Mijn fotografie - Wishlist - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *