Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Mijn doelen voor 2022!

Mijn doelen voor 2022!

Doelen voor 2022

Als ik terugblik op 2021 dan zie ik een veelbewogen jaar. In een eerdere blog ben ik al begonnen met terugblikken maar eigenlijk besteed ik daar heel deze maand aan omdat het de fundering is voor waar ik naartoe wil. Hier neem ik je ook mee in mijn doelen voor 2022.

Een korte terugblik.

Het afgelopen jaar was een zoektocht. Het begon met momenten waarop ik volledig de controle kwijt raakte. Waarin verstrikt was geraakt in mijn eigen verwachtingspatroon en het nastreven van perfectie. Bovendien was ik ongelukkig in mijn dagelijkse leven. Mijn werk sprak me niet aan en het kostte me enorm veel energie. Ik was onzeker over de toekomst in de huidige maatschappij. We hadden de verbouwing van ons huis wat ons een compleet ontheemd gevoel gaf. Het lekte energie aan alle kanten en ik gaf mezelf niet de toestemming om weer op te laden.

Ik had geen idee wie ik was of wat ik nodig had. Constant was ik mezelf aan het vergelijken met anderen. “Er zijn altijd mensen die het moeilijker hebben”, of “als ik ook … heb dan ben ik vast gelukkiger”. Dat vergelijken was zinloos, het brengt bovendien alleen maar ontevredenheid in een leven dat toch al zo in de knoop zat.

Samen met verschillende psychologen en therapeuten ben ik alles gaan ontwarren. Ik ben opzoek gegaan naar mijn kern, daarnaast ben ik gaan ontcijferen wat ik nou nodig heb om in de toekomst die kern wat meer te blijven volgen.
Ik ben bezig geweest met schematherapie en heb mijn kernwaarden in beeld gebracht.

Mijn leven zoals ik hem vormgegeven had bleek bovendien helemaal niet zo goed te passen bij deze belangrijke waarden van mij. En dit resulteerde in een toxisch patroon.

Die bodem van die put…

Die bodem van die put bleek noodzakelijk. Het hielp me om mezelf weer af te zetten naar de oppervlak. Daarnaast kwam ik erachter dat ik al jaren onderweg was naar die bodem. Dat ultieme dieptepunt is uiteindelijk mijn grootste cadeau geweest. Het was het startschot van de zoektocht naar mezelf.

Die bodem van die put bleek noodzakelijk. Het hielp me om mezelf weer af te zetten naar de oppervlak.

D.Verts ’21

Mezelf gevonden!

En nu..? Nu kan ik zeggen dat ik mezelf heb gevonden. Ik heb mezelf leren kennen als een oude vriendin die al een tijdje kwijt was. Ik heb ontdekt wie ik ben, wat ik wil en wat ik niét wil. Ik zie mijn grenzen nu, die zo waardevol zijn maar die ik altijd aan de kant heb geschoven. Mijn gevoeligheid is mijn kracht, dat is de waarde die ik toe kan voegen. Ook is mijn creativiteit een vitaal onderdeel van mijn karakter. Die moet ik een podium geven wat dat is zo waardevol.
Daarnaast is autonomie van groot belang. Ik moet mijn eigen regie behouden.

Ik weet nu wie ik ben, waarom ik ben wie ik ben en welke patronen mij niet helpen. Deze patronen doorbreken is nog een uitdaging. Een uitdaging die ook voor 2022 nog op het programma staat.

Mijn doelen voor 2022.

Dat was een flink verhaal voorafgaand aan mijn doelen voor 2022 (haha). Het is echter zo belangrijk om die terugblik ook een prominente rol te geven, vind ik. Want door deze terugblik kun je ook ècht kijken naar waar je staat, waar je vandaan komt en welke richting je op gaat. Ik ben niet het type voor “goede voornemens” zeker niet van die voornemens die dan op 6 januari al mislukken. Wel vind ik concrete doelen waardevol. Vooral als ze gebasseerd zijn op een goed fundament.
Hieronder de doelen:

  • Mijn grenzen bewaken, deze op waarde schatten is een hele belangrijke.
  • Mijn eigen onderneming starten. Deze is gebasseerd op visual storytelling en maakt gebruik van o.a. fotografie.
  • In deze onderneming wil ik me richten op empowerment en creativiteit. Het toneel wordt de natuur. Ik wil mensen “zien” en ik wil dat zij zich gezien voelen en gesterkt voelen door de manier waarop ik hen weergeef. Zoals ze ècht zijn. Denk hierbij aan (boudoir)natuurshoots, kleine gezelschappen, herinneringsshoots.
  • Ik wil mijn bedrijf uitbouwen tot een soulfull bussiness, ontwikkeling en een netwerk gelijkgestemden opbouwen hoort daar bij, hier zal ik mij dus volop mee bezig houden in 2022.
  • Verder wil ik meer financiële vrijheid zodat ik tijd kan doorbrengen met mijn gezin.
Doelen voor 2022
Welke kant ga jij op? Doelen voor 2022 – D.Verts ’21

1 reactie op “Mijn doelen voor 2022!”

  1. Pingback: De onderzoeksperiode, my life in it. - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *