Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Reisdromen voor 2022

Reisdromen voor 2022

Uit milieu-oogpunt (en omdat ik best wel een beetje vlieg-angst heb) vlieg ik eigenlijk zelden. Dit staat dus ook niet hoog op mijn reisdromen-lijstje. Lees snel verder en dan laat ik je weten wat er wèl op staat.

Als ik denk aan reisdromen dan denk ik aan avontuur. Aan een actieve vakantie. Aan cultuur, geschiedenis, natuur. Ooit hebben mijn man (toen was hij nog mijn vriend) en ik bedacht dat het leuk was om all-inclusive in Egypte te vertoeven voor 8 dagen (met het vliegtuig dus). Hoewel er in Egypte ontzettend veel te zien is, waren wij er in een -politiek- onrustige periode. Bovendien moesten we voor alle memorabele plekken minstens 3 uur door de woestijn reizen, wat op dat moment sterk werd afgeraden i.v.m. onduidelijke wetten over veiligheid e.t.c. Die 8 dagen waren echt best pittig vol te maken. Het was er bloedheet (duh.) en er was weinig te doen. We wisten toen wel, dit is niet óns soort vakantie, gelukkig zitten we daarop behoorlijk op 1 lijn.

De reizen tot nu toe.

Hoewel we enorm genieten van reizen en vakanties skippen we nog best wel eens een jaar. Soms liggen onze prioriteiten bij verbouwingen van het huis en andere jaren bij kinderen krijgen dus er komt nog wel eens wat tussen in ons geval.


Ook hebben we eigenlijk altijd wel wát op vakantie. Er wordt standaard iemand behoorlijk ziek (meestal is dat Niek) waardoor we met allerlei vage klachten tocht vaak op een eerste-hulp belanden. De laatste keer kamperen bespraken we op de terugweg met elkaar dat er die vakantie eigenlijk niks was misgegaan. Dat was natuurlijk de boel jinxen want niet veel later raakte we betrokken in een giga auto-ongeluk waardoor we in Franstalig (belangrijk detail!) België tot midden in de nacht in het ziekenhuis zaten. Gelukkig iedereen ongedeerd maar onze auto was total loss. De vakanties gaan bij ons dus niet zonder slag of stoot en ik zal ook niet ontkennen dat er mogelijk nog wat trauma te verwerken is voordat we weer op reis gaan.

Maar dat weerhoud me natuurlijk niet om te dromen…

We gaan dus niet vliegen, we willen op reis met kinderen en hond (daarover zijn we nog aan het discussiëren maar ik vind dat de hond ook mee moet). We houden dus van actieve vakanties, lekker hiken in de natuur, steden bezoeken, kamperen, zwemmen. Beide houden we niet echt van warm weer. Zon-zee-strand is niet echt aan ons besteed. Komend jaar gaan we waarschijnlijk naar Oostenrijk. Ik ben er nog nooit geweest, wel eens doorheen gereden en alleen het zicht van de “snel” weg (door de bergen ging het niet echt snel) maakte me dolgelukkig. Daar zou ik dus best 2 weken wakker willen worden. En hoewel wij niet vaak meer dan 1 vakantie doen per jaar zal ik ook mijn wishlist aan bestemmingen nog met je delen.

  • Italië (vooral noord)
  • Noorwegen (vooral midden of noord)
  • Zweden (zie bovenstaande ;-))
  • Zwitserland
  • Kroatië

Deze bestemmingen lijken me prachtig qua natuur. Zoals ik eerder al noemde zijn we fan van kamperen. Hoewel we geen eigen accomodatie hebben droom ik ervan om een eigen camper te hebben zodat we lekker rond kunnen trekken, en we ook kunnen besluiten om weekendjes weg te gaan. Zodat Luna de hond ook een vertrouwd eigen plekje heeft op reis. Mocht dat ooit werkelijkheid worden dan zie ik ons gerust meer dan 2 van deze reisdromen in 1 jaar tijd afvinken;-).

Kijk dat uitzicht hieronder dan. Ik kan haast de natuur ruiken!

Reisdromen
Afbeelding van Elsemargriet via Pixabay 

Volg me op Facebook of Instagram om te zien of deze reisdromen uitkomen 😉

1 reactie op “Reisdromen voor 2022”

  1. Pingback: New on the blog. - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *