Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Altijd leren, leren.

Altijd leren, leren.

Leren

Ik vind het zo belangrijk om mezelf altijd te blijven ontwikkelen. Om te blijven leren. Er is volgens mij nooit een moment waarop je klaar bent met bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling, of de ontwikkeling in je werk.
Heb jij al ideeën op welke manier jij jezelf op korte en/of lange termijn wil ontwikkelen?

Ik heb een enorme waslijst aan zaken waarin ik me nog wil ontwikkelen. Voorheen zou ik dat hebben afgedaan als wispelturig of impulsief maar nu weet ik dat deze drang naar ontwikkeling een van mijn beste eigenschappen is. Ik heb een erg breed interesse-gebied. Fantastisch vind ik het om te lezen en leren op verschillende vlakken. Zo vind ik naast fotografie en visuele kunst het universum super interessant. Ook wil ik veel weten van dieren, natuur en geschiedenis. Verder vind ik psychologie en zelfontwikkeling erg boeiend. Ik ben gek op talen en culturen.

Hoewel ik niet van al deze zaken mijn vak zou willen maken vind ik het wel enorm boeiend om erover te lezen en te leren. Al deze interesses definiëren mij. En het versterkt mij ook weer op andere vlakken zoals in fotografie. Daarom vind ik het belangrijk om altijd opzoek te gaan naar mijn interesses en deze te ontwikkelen. Soms voegt het niks toe aan je werk, geen directe terugbetaling zeg maar. Toch is het belangrijk er aandacht aan te besteden omdat jij een betere versie van jezelf kan worden. Indirect geeft dit een duidelijker beeld van wie jij bent en wat je doet en waarom. Daar kun je weer passende baan bij zoeken, en dan is de cirkel weer rond.

Wat wil ik ontwikkelen?

Natuurlijk heb ik een best wel lang lijstje van wat ik zelf nog zou willen leren. Sommige wat realistischer dan anderen hieronder deel ik er een aantal.
Zo zou ik bijvoorbeeld talen willen leren, ik heb ooit een half jaar besteed aan Arabisch en dit zou ik wel weer op willen pakken, ook ben ik bezig met Noors en ben ik echt een sucker voor ancient talen denk aan Celtisch of Navajo.

In de fotografie zou ik me wel willen verdiepen in boudoir-fotografie om toe te voegen aan mijn skillset. Het in beeld brengen van mensen zoals ze ècht zijn vind ik prachtig.
Het lijkt me ook gewoon fantastisch eens met andere fotograven op pad te gaan om te leren van hun visie, techniek en kennis.

Leren
Bron: Pixabay

Ik zou me naast portretfotografie ook nog wel willen toespitsen op mooie natuur- en landschapsfotografie. Het liefst zou ik daarbij ook leren om met een drone te vliegen en me ontwikkelen op videografie.

Verder zou ik ook nog wel een traject in business doen. Bijvoorbeeld de Soulfull business academy van Anne Bindels. Ik vind haar ook super leuk om te volgen op Instagram. Het lijkt me ook fijn om qua onderhoud coachingstrajecten te blijven volgen.

Als laatste wil ik natuurlijk ontwikkelen op schilderkunst. Meer leren over mediums, patronen, stijlen. Zo volg ik met veel plezier Sella Molenaar op Instagram. Ik vind haar manier van werken maar ook haar manier van leven, van inchecken bij zichzelf, flow tekenen etc heel inspirerend.

Wat is jouw wensenlijstje voor je eigen ontwikkeling? Laat het me weten, vind ik leuk 🙂

Volg me ook op Facebook en Instagram.

1 reactie op “Altijd leren, leren.”

  1. Pingback: Wishlist: Boudoir-fotografie - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *