Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Happy new year!

Happy new year!

  • door
Happy new year!
Happy new year!
Happy New year- D.verts ’22
Soundtrack van deze blog – D.verts ’22 Happy new year!

Vandaag is het 1 januari en luiden we het nieuwe jaar in! Welkom 2022. Via deze weg wil ik alle lezers hier een Happy new year wensen!

Het is hier een beetje stil geweest de laatste tijd. Ik was met het gezin (vooral de kinderen) naar een manier waarop we allemaal kwalitatief wat tijd met elkaar konden doorbrengen (hierover later meer) in plaats van cakejes gooien naar de kinderen.

Dit blog schrijven is moeilijker dan ik had gedacht. Ik zit op dit moment even in een super emo-fase.

Oudjaar

Oudjaar - D.verts '22

Gisteren op oudjaarsdag zijn we naar het graf van mijn oom geweest.
Hij is samen met zijn vriendin 13 jaar geleden op oudjaarsdag verongelukt. Meestal voelt dat als een lifetime ago omdat er in de tussentijd zo ontzettend veel is gebeurt. Ik ontmoette Niek, er kwamen kinderen, we trouwden en ik kan me soms nog maar moeilijk voorstellen hoe ons, of mijn, leven er voor, bijvoorbeeld de kinderen, uitzag.

Voor het eerst bezochten mijn kinderen en de kinderen van mijn zus het graf van Frodo en wat het is het ontnuchterend om die kinderen daar op de begraafplaats te zien. Lekker spelen, rennen en dollen met elkaar. Hoewel dat natuurlijk niet erg respectvol is (er was verder niemand in de buurt) vond ik het prachtig om te zien hoe ze ermee omgingen. Maar het maakte bij mij wel wat los.

Daar op de begraafplaats heb ik veel foto’s gemaakt. Zodat het me allemaal, letterlijk, niet zo goed kan raken. Maar nu met het bewerken van de foto’s en het luisteren van de soundtrack hierboven maakt het me behoorlijk bewust van onze vergankelijkheid. Het eindige van alles.

Reflectie

De laatste weken ben ik al veel bezig geweest met reflectie. Maar dat was eigenlijk vooral over het proces van het afgelopen jaar terwijl er ook veel verder daarvoor misschien nog wel dingen zijn die aandacht vragen. En nu op 1 januari 2022 denk ik daar pas aan. Nu al het moéten van december voorbij is merk ik pas hoeveel ik eigenlijk weer aan het doen was alsof. Hoe ik weer naar dat perfecte plaatje aan het streven was. En nu, voel ik dan dat ik nog niet per sé vreden heb met al dit vergankelijke en dat ik daar dus waarschijnlijk nog wel wat verwerking te doen heb.

Ook merk ik dat ik wel zeg dat ik selectiever wil zijn met waar ik energie aan besteed, maar er nog niet naar leef. Ik ben daarin nog niet eerlijk. Maar nu, beseffend dat onze tijd maar beperkt is, moet ik toch echt beter mijn energie verdelen.
Als ik wat meer opzoek wil naar gelijkgestemden zal ik er zorg voor moeten dragen dat mijn beperkte tijd daarvoor beschikbaar is. Hierin zal ik zelf dus duidelijke keuzes moeten maken.

Looking forward

Maar nu is het 1 januari 2022. Een nieuw boek gaat nu open. Vandaag was de eerste bladzijde (chocolat chip cookie voor vandaag)

Voor het nieuwe jaar wil ik me graag focussen op het starten van mijn eigen bedrijf, maar meer nog wil ik blijven zoeken naar mezelf. Zoals hierboven ook beschreven wil ik wat meer zoeken naar mensen die zijn zoals ik en/of me accepteren zoals ik ècht ben. Dat betekend wel dat bij mij de taak ligt dat ik mezelf dan ook durf te laten zien. Dat ik me niet meer standaard aanpas aan de ander. Dat ik voor mezelf duidelijke prioriteiten stel. En dat ik met regelmaat blijf inchecken hoe het nu gaat.

Verder wens ik ook wat meer lucht voor ons allemaal. Wat meer verbinding, wat meer begrip voor anderen.

En voor jou, lieve lezer, wens ik zoveel liefde en geluk. Ik wens dat jij alle aspecten van het leven mag ervaren dit komende jaar. Ik wens dat je dromen uitkomen, maar ook dat je andere dingen mag loslaten. Dat je je bewust mag zijn van het moois om je heen maar ook dat je mag dromen over plekken die alleen bereikbaar zijn via de paden van je gedachten.
Dat jij mag verliezen, maar ook mag vinden. Dat je mag huilen en mag lachen. Dat je geluk en liefde vind maar dan in de eerste plaats in jezelf.

Ik wens je dit alles voor 2022.

“Ik wens dat je je bewust mag zijn voor al het moois om je heen maar ook dat je mag dromen over plekken die alleen bereikbaar zijn via de paden van je gedachten.”

D.verts ’22

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *