Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Een super leuke portfolioshoot met Christa

Een super leuke portfolioshoot met Christa

portfolioshoot Christa

Zaterdag had ik met Christa afgesproken om een portfolioshoot te doen. Ik had er ontzettend veel zin in! In deze blog neem ik je mee in hoe deze dag is gegaan.

Hoewel het een week eerder nog uitzonderlijk zacht was qua temperatuur was het al een paar dagen behoorlijk koud. De temperaturen lagen rond het vriespunt en het was nat en regenachtig.

portfolioshoot Christa
Portfolioshoot Christa – D.verts ’22

Deze omstandigheden vind ik voor fotografie vaak wel fijner dan een zonovergoten zomerdag maar voor een model, zeker iemand die deelneemt aan een portfolioshoot zijn dit misschien wat moeilijkere omstandigheden. Vol goede moet vertrokken we naar het bos, met dikke regendruppels kletterend op de voorruit. Onder de bomen was het vast droger, hoopte ik. Viel dat even vies tegen. Deze bomen hielde in hun kale seizoen natuurlijk niet heel veel tegen. Toch gaf Christa geen kick. Zonder jas liep ze door het bos alsof het een heerlijke lentedag was. We kletste gezellig over van alles en nog wat. En hoewel mijn vingers langzaam verstijfde van de kou genoot ik enorm van alle leuke gesprekken en raakte ik geïnspireerd door de beelden die ik zag op mijn schermpje. De kou leek ons niet te kunnen vangen.

Portfolioshoot Christa
BOKEH Christa – D.Verts ’22

BOKEH

Ik had allerlei ideeën die ik wilde proberen bijvoorbeeld BOKEH foto’s, maar ook diverste outfits. Omkleden was nu alleen geen optie. Dat moeten we bewaren voor een later moment.

Het licht was prachtig, en iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt een “sucker” ben voor mooi licht en lichteffecten. Van natuurlijke lichteffechten hoefde we het deze dag niet te hebben maar des te gezelliger waren de lampjes die we hadden opgehangen. We verlengen kerstmis gewoon een beetje ;-).

Portfolioshoot Christa
Forestgodess – D.Verts ’22

Zowel de bovenstaande als de onderstaande foto vind ik enorm sprekend. Het lijkt wel een beeld van vervlogen tijden. De bewegingsonscherpte, de kleur, de blik in haar ogen maar ook hoe de haren bewegen in de wind. Ik vind dit echt een prachtig artistiek portret.

Portfolioshoot Christa
Forestgodess – D.Verts ’22

Kleuren en nabewerking

Qua kleuren en nabewerking ben ik ietsjes van mijn bekende pad afgeweken. De kleuren zijn bijvoorbeeld iets meer moody dan ik ze normaal gebruik maar ik vind het enorm passen in het beeld. Ook maak ik meer gebruik van zwart-wit met een sepiatint. Mijn stijl blijft wel nog steeds warm, vintage (ancient if you will), natuurlijk en nostalgisch. Ook nu in de winter geniet ik van herfsttinten in de foto’s.
De zwart-wit beelden wil ik meer gaan gebruiken omdat dit mooie aanvullingen zijn op mijn kleurenpalet maar ook hier is “warmte” van groot belang in mijn stijl.

Portfolioshoot Christa
Bos- natuur – D.Verts ’21
Porfolioshoot Christa
Portret Christa – D.Verts ’22

Vantevoren hadden we al bedacht dat het koud zou worden dus we hebben na de shoot genoten van warme chocolademelk en een heerlijke tompouce.

Natuurlijk kon ik niet wachten dus ik ben diezelfde avond nog begonnen met editen. Ik vind het resultaat echt fantastisch maar belangrijker nog vond ik de ervaring om een shoot te doen met iemand anders dan familie.

Ik vond het enorm spannend. De druk voelde hoger om ook echt wat op te leveren. Het was fijn om te merken dat ik deze druk wel voelde maar dat de shoot toch leuk, gezellig en ongedwonge was.

Ik heb enorm veel geleerd van deze shoot, heb veel geleerd wat ik voor een volgende fotoshoot weer mee mag nemen in mijn koffer:-)

Wil jij nou ook een keer een portfolioshoot doen? Houd dan mijn socials of deze blogpagina in de gaten want in februari ga ik weer een oproepje doen!:-)

Volg me ook op Facebook en Instagram.

3 reacties op “Een super leuke portfolioshoot met Christa”

  1. Pingback: New on the blog - D.Verts

  2. Pingback: Sunfield Academy photochallenge - D.Verts

  3. Pingback: Een love-story.. - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *