Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Sunfield Academy photochallenge

Sunfield Academy photochallenge

Sunfield

Vorige week stond in het teken van de Sunfield Academy photochallenge. Elke dag een fotografie-opdracht die je kon uitvoeren. Het was de bedoeling dat je niet oude foto’s hiervoor instuurde.

In deze blogpost neem ik je mee in deze inspirerende week van de Sunfield Academy photochallenge! Ik ben een enorme fan van Sunfield Academy, ik ben inmiddels bijna klaar met the weddingcourse, waarin ik veel geleerd heb over fotografie en bussiness rondom bruiloften.

Vanaf vandaag start de Sunfield backpacker waar ik aan deelneem, waar je ontzettend veel content, opdrachten en feedback krijgt rondom fotografie. Ook leggen ze er veel focus op bijvoorbeeld mindset en ondernemen. Dit sluit helemaal fijn aan bij mijn eigen proces.

Maar in de meantime hadden ze dus een fantastische challenge die elke dag inspireerde om uit je comfortzone te komen.

Dag 1 get inspired
Sunfield Academy photochallenge

Opdracht:
Raak geïnspireerd door een lied en maak aan de hand van dit lied een (zelf)portret.

Geïnspireerd door Danique Regterschot, zij maakte aan de hand van een nummer die dicht bij haar hart stond een zelfportret. Swipe om haar foto te zien en check haar feed voor het hele verhaal.

Be creative 🙂
Natuurlijk mag jij deze opdracht uitvoeren zoals jij hem ziet!

Dit vond ik echt een super vette opdracht. Ik ga ontzettend “aan” op muziek en heb altijd wel een fase of een crush op een bepaald nummer. Op dit moment was het moeilijk kiezen want er zijn momenteel een aantal favoriete maar ik koos nu voor het nummer “for now – Kina Grannis

Sunfield Academy
For now- Kina Grannis – D.Verts ’22

Bovenstaande foto is mijn bijdrage aan deze opdracht. Het geeft volgens mij heel goed weer hoe vergankelijk we zijn. Hoe alles van tijdelijke aard is. Dit onderwerp raakt mij vaak. Zeker als ik bijvoorbeeld denk aan issues waar ik mee zit of als ik mijn grenzen niet durf aan te geven. Als ik weer niet leef naar mijn hart maar weer heel erg verdwaal in andermans verwachtingen.

Ik vind dit een prachtig nummer! Ik zou je zeker aanraden het eens op te zoeken. De backgroundstory is trouwens ook heel erg mooi.

Dag 2 create a Silhouette

Opdracht:
Maak een foto met een silhouet , dit kan buiten of binnen zijn.

Spelen met licht, dit keer met tegenlicht. Tegenlicht kan voor heel bijzondere platen zorgen en een serie spannend maken.

Dit is zo’n opdracht die me echt enorm uit mijn comfortzone haalde. Ik werk niet vaak met een silhouette en ben vaak onzeker over mijn kunnen. Ik had in mijn hoofd een ontzettend vette plaat zitten maar in werkelijkheid werd het helemaal niks. Die vette plaat blijft trouwens wel nog even in gedachten want in een fotoshoot zou het volgens mij best mogelijk zijn. Maar deze dag was mijn inspiratie nogal op en lukte het me niet. uiteindelijk aan het einde van de dag kreeg ik hulp van mijn allerliefste man. Hij wilde wel even model staan ook was het vér buiten zijn comfortzone (echt superlief). Hieronder zie je mijn deelname.

Silhouette
Silhouette – D.Verts ’22

Hoewel ik dus nogal moeite had met deze opdracht vond ik dit resultaat echt super vet. De sfeer vind ik prachtig. Het spreekt echt vind ik. Dus silhouetten zijn zeker here to stay;-).

Dag 3, get close

Dichtbij komen is altijd lastiger dan afstand nemen. Dit heeft te maken met je 
‘personal space’We gebruiken personal space om de afstand tussen anderen te reguleren en als non-verbaal communicatiemiddel. Je moet eerst vertrouwen winnen, voordat je in deze cirkel van het model mag komen.


Opdracht:

Maak een foto van dichtbij. Het mag letterlijk dichtbij zijn maar het mag ook dichtbij voelen.

Deze opdracht vond ik eerst wat onduidelijk. Ik begreep niet helemaal hoe ik dit het beste kon aanpakken. Ik zal eerlijk zijn, ik heb hier een slapeloze nacht van gehad (haha). De hele nacht lag ik te bedenken wat ik moest doen met deze opdracht. En zomaar ineens was daar direct in de ochtend een prachtig moment.

Sunfield
Get close – D.Verts ’22

Er waren deze ochtend heel veel grote emoties. Iets wel willen, maar ook niet willen. Het óók willen. Boos, blij, verdriet, geluk.. You name it. Het kwam voorbij. Ik zet niet graag mijn kinderen overstuur op de foto, hoewel ik dat voor perfecte imperfecties wel heb gedaan zal ik deze niet publiceren. Maar bij dit beeld zag je zo mooi de binnenwereld aan het werk. Al deze grote emoties werden onderzocht en geleerd. Ik vond dit echt een prachtig beeld.

Onderstaande foto’s komen uit dezelde serie

Hands together
Als grote broer je helpt… – D.Verts’22
Sunfield
Al better.. – D.Verts ’22
Dag 4, Watery moments

Spitter spetter spater lekker in het water… Water geeft een mooie twist aan beelden. Denk bij water niet alleen aan een zee of groot meer, het kan ook een rivier, zwembad, vijver, douche of regen zijn!


Opdracht:
Maak een foto met water. Wees vrij!

Inmiddels hebben we kunnen connecten met collega-fotografen en kon je collega’s vinden in je omgeving. Op deze dag ben ik op pad gegaan met Astrid. Het was ontzettend gezellig. Ik had al heel duidelijk een beeld bij wat ik wilde maken. We waren een park in Eindhoven ingegaan. Ik wilde graag water bevriezen. Dat kon haast letterlijk want het was vrij fris;-) Maar het was ontzettend inspirerend om te doen. Ook leuk om samen met een andere fotograaf op pad te gaan. Dat lijkt me vaker leuk om te doen. Het is ontzettend leerzaam om de zienswijze van iemand anders te horen.

Sunfield
Watery moments – D.Verts ’22
Dag 5, Out of focus

Opdracht:
Maak een foto waarbij onscherpte te zien is. Hoe je dit doet en wat er onscherp is, dat is aan jou!

Onlangs had ik een ontzettend leuke fotoshoot met Christa en hierin ik prachtige beelden met onscherpte. Deze zouden hier echt perfect passen maar het was de bedoeling om een nieuwe foto te gebruiken dus daar wilde ik me graag aan houden.

Uiteindelijk is het een out of focus zelfportret geworden. Ik houd echt enorm van onscherpte in een foto. Het verteld soms meer een verhaal dan een goed scherpe foto vind ik. Je kan je helemaal voorstellen dat het onderwerp leeft, en wat doét.

Out of focus
When mona lisa smiles – D.Verts ’22
Dag 6, reflectie

re·fl
ec·tie (de; v; meervoud: reflecties)
weerkaatsing
overweging, bespiegeling

Opdracht:
Maak een foto waarin reflectie te zien of te voelen is.

Dit was ook zo’n opdracht wat een beetje buiten mijn comfortzone ligt. Het is niet zo dat ik nooit reflectie vast leg maar meestal kom ik die dan tegen en nu moest ik ernaar op zoek. Ik moest bedenken wat ik wilde met reflectie en ervoor zorgen dat de omstandigheden juist waren. Dat was voor mij de omgekeerde wereld van hoe ik het normaal doe. Super leerzaam dus! Deze dag waren we lui. De kinderen waren thuis, Niek was aan het werk. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een creatieve foto die wat eenvoudiger was.

Reflectie
What’s real, what’s not? – D.Verts ’22

Op deze foto is veel te zien, maar alles loopt ook door elkaar. Ik had vantevoren bedacht dat deze foto in zwart wit moest zijn om de rust te bewaren en echt te kunnen focussen op de beelden. Het is een stilleven van leven. Note: check vooral de gore ramen even 😉

Dag 7, Recreate

Je kunt heel veel leren van het namaken van een foto of een techniek. Je analyseert het beeld en let hierbij op het licht, compositie, perspectief, houding & styling.

Opdracht:
Zoek een foto of een techniek die jou inspireert en maak deze foto of techniek na!

Wauw, deze was moeilijk! Dit was de moeilijkste opdracht die erbij zat. Ik maak zelden wat na van beeld. En hoewel ik me heus laat inspireren is dit vaak zo ruim genomen dat je het er niet meer in terugziet. Fantastisch natuurlijk want dat betekend dat ik mijn stijl gevonden heb, maar in deze opdracht was het juist leuk om hier toch wat aandacht aan te besteden. Je kan zoveel leren van anderen dus dat was erg leuk.

De hele week was het redelijk mistig, grijs, januari. We hadden dus te maken met difuus licht. Ik zag zoveel vette foto’s die met mooie lichttekeningen met wat harder licht gemaakt waren maar deze waren zonder verdere attributen nu niet namaak-baar. Ik koos dus uiteindelijk voor een portret met difuusfrontaallicht. Die andere ideeën parkeer voor een mooie zomerdag :-).

Recreate
Inspired by Rosie Carney “awake me”

Ik heb onwijs veel geleerd van deze challenge. Ik vond het echt fantastisch om me op zoiets toe te leggen. Om ook ècht iedere dag een nieuwe opdracht uit te voeren. En ik moet zeggen dat ik het nu best wel mis. Het is zo’n bron van inspiratie. Het gaf me zoveel stof tot nadenken.

In deze challenge heb ik black/white opnieuw ontdekt. Ik werkte daar maar weinig mee maar vond het nu zoveel toevoegen. De beelden zijn wat donkerder en misschien ook wat zwaarder (meer moody) dan je van me gewend bent maar ik vind deze stijl van fotografie fantastisch.

Ik ben ver uit mijn comfortzone gekomen en het was er geweldig. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Bij een volgende challenge kan ik iedereen deelname hieraan aanraden. Ook als je alleen fotografeerd met je telefoon, of als je juist al vergevorderd bent.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

2 reacties op “Sunfield Academy photochallenge”

  1. Pingback: Een love-story.. - D.Verts

  2. Pingback: The wedding course - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *