Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Een love-story..

Een love-story..

Een Love-story

Afgelopen weekend mocht ik Christa (die je misschien al kent van een eerdere portfolioshoot) en Vincent, haar vriend, vastleggen in een hele mooie loveshoot in het bos. Hieronder lees en zie je meer over deze love-story vastgelegd op beeld.

Een zaterdag, eind januari

Het begon allemaal op een zaterdag, eind januari. Christa is een vriendin van ons en ze heeft een hele leuke (nieuwe) liefde. Hem hadden we nog niet ontmoet. Hieronder de Love-story in beeld.

Ze zouden ook bij ons komen eten na de fotoshoot. We zaten zo gezellig te kletsen dat we bijna al het daglicht aan ons voorbij lieten gaan.
Snel haastte we ons naar het bos. Met mijn richtingsgevoel (lees: het gebrek eraan) kon ik die prachtige plek die ik had gescout niet meer vinden. Dat maakte me behoorlijk onzeker.

Het was mijn eerste love-story shoot en dan voel ik altijd dat angst de overhand neemt. Het is onbekend. Het is spannend. En het dreigt ook nog te mislukken. Gelukkig was dit een portfolio-shoot en hielpen ze me beide ontzettend goed. Ze waren vrolijk en gezellig. Ze maakte het tot een feestje.

Als voorbereiding heb ik de masterclass “Moment design” gevolgd bij Sunfield Academy. In het vervolg wil ik hier nog iets beter mee oefenen in de voorbereiding.

Een Love-story
Vincent en Christa – D.Verts ’22

Ook wil ik in de voorbereidingen de locatie pinnen. Zodat ik deze niet nog eens “kwijtraak”. Zo vaak kom je langs prachtige locaties die je vervolgens met de beste wil van de wereld niet meer kunt vinden.

De shoot

Maar ondanks dat was mijn koppel flexibel. We kozen een mooie plek uit bij het water. Het werd al bijna donker en het was een bewolkte dag. Dat gaf een prachtig licht. Er stond een mooie, oude, boom op een soort uitkijkpunt over water. Oke het water was wel echt heel klein maar toch, het was een prachtig symbolisch plaatje wat veel sfeer en karakter gaf.

Love-story
Vincent, Christa – D.Verts ’22
Love-story
Vincent en Christa, holding – D.Verts ’22
Nabewerking

Bij mijn nabewerking merk ik dat ik altijd wat meer neig naar moody, zelfs in een love-story fotoshoot. Hoeveel ik ook mijn best doe om de foto’s luchtig te maken, deze nabewerking is echt mijn handtekening. Ik kan er niet omheen. Ik vind het prachtig en het geeft zoveel karakter, vind ik.

Love - Shoot
Out of focus, Christa en Vincent – D.Verts ’22

De out-of-focus pas ik ook steeds meer toe sinds ik daar vanuit de “Sunfield Academy Photochallenge” meer van heb gezien. Mijn persoonlijke resultaten zie je hier.

Bij de nabewerking van deze foto’s gebruik ik iets meer Sepia-zwart-wit dan ik gebruikelijk doe maar ik vond de kleuren, zeker met de crème-kleurige truien daarin heel mooi uitkomen.

Liefde
Vincent en Christa – Love-story – D.Verts ’22

Het was een feestje om met hen te shooten. We hebben enorm veel leuke beelden. En dat terwijl de foto-shoot niet zo heel lang duurde.

Ze hebben me laten weten zelf ook erg blij te zijn met het resultaat. Het was leuk om deze foto’s te maken en toe te voegen als onderdeel van mijn portfolio.

A Love-story Vincen en Christa
Audio : No.4 Piano Journey – Esther Abrami via
youtubestudio
Beeld: D.Verts ’22

Volg me ook op Facebook en Instagram.

2 reacties op “Een love-story..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *