Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Jeugdsentiment op beeld

Jeugdsentiment op beeld

  • door
Natuur

Vroeger gingen we altijd met ons gezin naar de kinderboerderij in ons dorp. Ik herinner me dat ik er zelfs ooit mijn kinderfeestje heb gevierd. Het was echt een begrip bij ons in het dorp. En nú? Nu ga ik uiteraard met mijn kinderen, die er weer evenveel van genieten. Geniet hieronder van wat jeugdsentiment op beeld.


De kinderboerderij

De kinderboerderij komt rond van donateurs. Het draait op vrijwilligers. Ook verkopen ze er streekproducten, hout en kun je in de boerderij zelf gezellig wat eten en drinken. Het is er betaalbaar en knus. Ook worden er met regelmaat evenementen georganiseerd denk aan, muziekmiddagen, boekenmarkten, sinterklaasvieringen, een levend kerstverhaal, boerenmarkten etc. Het is bij ons in het dorp echt jeugdsentiment.

Jeugdsentiment Kinderboerderij
Het insectenhotel – D.Verts ’22
Een shoot

Omdat deze kinderboerderij nog altijd zo’n grote rol speelt in het dorp wilde ik graag iets terug doen. Mijn vader werkt er als vrijwilliger. En wij komen er (vaak te weinig) met veel plezier.

In de afgelopen lockdown (nummer 3 denk ik?) miste ik de ongedwongenheid van even een rondje over de kinderboerderij wandelen. Koffie drinken die ook ècht zelf is gezet (je weet wel in zo’n pot), wat groente kopen uit de moestuin. En de kinderen die bijvoorbeeld heerlijk in de speeltuin kunnen spelen of rond racen op fietsjes.

Ik snakte naar een beetje ongedwongenheid. Geen gedoe. Ik denk dat we ons hier allemaal wel in kunnen vinden. Daarom leek het me leuk om een portfolioshoot te doen bij de kinderboerderij. Heerlijk weer even dat jeugdsentiment vangen, ook al waren ze dicht. Ze waren heel enthousiast want de foto’s konden ze ook leuk voor hun website gebruiken. Dit was een super leuke kans. En ik? Ik kon weer een beetje oefenen buiten mijn comfortzone. Geen portretten, geen kinderen maar dieren en producten.

Boekenmarkt jeugdsentiment
Een boekenhoek ipv een boekenmarkt – D.Verts ’22
Kinderboeken jeugdsentiment
Kinderboekenhoek – D.Verts ’22
Het resultaat

Hoewel het natuurlijk nu nog winter is en de (moes-)tuinen nog niet in volle bloei stonden was het heerlijk om weer eens rond te wandelen. De natuur had ook al een kleine voorproef van de lente voor me…

Spring
Mooie bloezem als verassing! – D.Verts ’22

Verder kon je ook zien dat er door de vrijwilligers hard gewerkt is rondom de bomenkap. Dit zijn zieke of doden bomen waarvan delen een gevaar kunnen vormen voor de bezoekers of de dieren. De onderkanten van de stam laat men vaak staan zodat er prachtige paddestoelen en mos overheen groeien. Uiteindelijk claimed de natuur alles weer terug.

Bomenkap kinderboederij
Bomenkap kinderboerderij – D.Verts ’22
Dieren

En dan natuurlijk hieronder een foto van de lieve dieren die ik nu op beeld heb kunnen vastleggen. De meeste kippen zaten ivm vogelgriep opgehokt, maar toch heb ik wat lieve foto’s van de dieren die wel hun snoetje lieten zien.

Ezel Mieke
Ezel Mieke – D.Verts ’22
Kempisch heideschaap
Kempisch heideschaap – D.Verts ’22
Nederlandse Toggenburger geit
Nederlands Toggenburger – D.Verts ’22
De kinderboerderij Weverkeshof – Slideshow – D.Verts ’22

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *