Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Het KvK avontuur

Het KvK avontuur

  • door
A moment in time

Misschien weet je het al, maar momenteel ben ik druk aan het bouwen aan mijn eigen bedrijf. Hoewel ik nu nog in de onderzoeksfase zit, heb ik afgelopen week mijn trip naar de Kamer van Koophandel gemaakt. Mijn KvK avontuur is begonnen!
Wat hoort daarbij? En money mindet. Gotta love it.

KvK

Druk ben ik met het maken van het bedrijfsplan. Omdat ik vanuit de WW als ondernemer start maak ik gebruik van de onderzoeksperiode en zal ik op korte termijn beginnen met de startperiode. Ik zag enorm op tegen het maken van dit bedrijfsplan. Het voelde zo klinisch, zo weinig sexy;-). Maar inmiddels ben ik er al een aantal weken, bijna dagelijks, mee bezig en merk ik dat mijn ideeën zich verder ontwikkelen. Dat ik juist meer neig naar het storytelling. Dat fotografie steeds meer een middel wordt in plaats van het doel. Dat het niet zozeer gaat om de shoots maar meer om de ontwikkeling die daarmee gepaard gaat.

Ik kan niet wachten om je hier meer over te vertellen. Het voelt echt als zo’n explosie vanbinnen. Stay tuned want heel binnenkort neem ik je helemaal mee in mijn plannen!

KvK

Maar eerst de KvK dus. Daar was ik! Op een dinsdagmiddag. Het meeste werk had ik online al gedaan. Alles was al ingevuld. Het was eigenlijk zo gepiept. De mevrouw die mij hielp schrijft dagelijks zo ontzettend veel ondernemers in, vermoed ik, dat het voor haar vaste prik geworden was. Toch vond ik het bijzonder. Mijn onderneming stond daar op papier. Het is officieel.

De inschrijving was nodig om mijn bedrijfsplan af te ronden. Om prijzen op te vragen die ik mee kan nemen in mijn financiele plan. Nog zo’n a-sexy bedoeling. Want eigenlijk wil ik gewoon bijdrage. Ik wil creatief zijn. En natuurlijk wil ik ervoor zorgen dat wij met ons gezin lekker kunnen leven maar mijn relatie met geld is best wel moeizaam.

Money mindset

Er was bij ons niet altijd veel geld. Wel hadden we altijd te eten. Maar onze kleding kwam van de Bristol terwijl klasgenoten vaak merkkleding droegen.
Mijn relatie met geld is niet echt liefdevol. Ik heb zelf vaak domme fouten gemaakt als het om geld gaat. Denk aan blauwe brieven niet openmaken in de hoop dat ze dan zouden verdwijnen. Spoiler alert! Dat doen ze dus niet.
We hebben als gezin ook onze fair share aan financiële tegenslagen gehad. Denk aan auto’s in de prak in het buitenland en aankopen doen die we ons achteraf toch niet echt konden veroorloven.

Geld is dus iets waar ik liever niet over praat. Als ik kan trakteer ik iedereen. Ik vraag zelden een bedrag terug onder de noemer “ach dan betaal jij volgende keer toch?” Terwijl ik eigenlijk gewoon enorm ongemakkelijk word van geld.

Toch zal daar verandering in moeten komen want de producten die ik lever hebben een bepaalde waarde. En ook wij kunnen niet van alleen liefde leven.

Het financiële plan was dus een fijne manier om uit mijn comfort-zone te komen.

“Zonder angst, geen groei”

Money mindset - KvK
Afbeelding van Nattanan Kanchanaprat via Pixabay

Hoe dan?

Ik heb de stier bij de hoorns gegrepen. En heb er dagen over gedaan om inzichtelijk te maken wat mijn kosten zouden zijn. Toen ik dacht dat ik alles had kwam ik met nog 10 zaken die stiekem allemaal geld kosten maar waarbij ik voor het gemak mijn kop weer even in het zand had gestoken. Inzicht is je beste vriend.

Ook zijn er heel veel podcasts te vinden over dit onderwerp. Ik luisterde bijvoorbeeld de podcast “leef je mooiste leven” van Micheal Pilarczyk. Hij is ook mijn go-to als het gaat om meditaties.

En verder heb ik ook gedacht in waarde. De ideeën die ik heb zou ik zelf enorm waardevol vinden. Daar zou ik gerust mijn prijs voor betalen.

En onthoud… “als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” – Albert Einstein. Mijn relatie met geld verbeterd niet als ik doe alsof het iets vies is, of alsof het niet bestaat.

Wat is jouw relatie met geld? Hoe ga jij om met het vragen of betalen van een bepaalde prijs? Vind je het moeilijk? Als je het leuk vind, deel het dan gerust met me.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *