Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Een fotoshoot in het bos

Een fotoshoot in het bos

Wild river Journey

Afgelopen weekend had ik een te gekke fotoshoot in het bos gepland staan. Mijn zusje was mijn model.

Omdat ik zo into nature ben hadden we besloten de fotoshoot in het bos te doen. Bij het schildpaddenven, daar zitten dus ook echt enorm veel schildpadden. Ze waren allemaal alweer uit hun winterslaapje dus we zagen er een aantal chillen in de zon. Het was er heerlijk zen.

Tot dit moment heerste er telkens een soort vloek over onze afspraken om een fotoshoot te doen. Steeds kwam er wat tussen, corona, geen oppas, bizar slecht weer. Het leek ons niet gegund. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan dus bleven we afspraak na afspraak maken. Afgelopen zaterdag was het zover. Iedereen was gezond, het weer was fantastisch. De kinderen waren onder de pannen. Let’s gooo!!

Het bos

Het is zo bijzonder hoe bossen zo verschillend aanvoelen. Het schildpaddenven is altijd heel sereen. Het oogt er vriendelijk, zacht, mooi. Zelfs als het regent. Het bos wat er vlak tegenover ligt is veel donkerder, grimmiger en op zijn eigen manier prachtig. Hoewel deze bossen aan elkaar grenzen zijn de resultaten van een shoot op beide locaties totaal verschillend. Ze hebben allebei hun eigen charmes.

Maar vandaag kozen we dus voor het mooie, lieve schildpaddenven.

Het schildpaddenven – D.Verts ’22

Het was er heerlijk rustig. Onder een mooie oude boom hadden we ons picknickkleedje uitgespreid. Ik had een kan thee meegenomen. Zo konden we gezellig even wennen, even kletsen en begon ik met lichtmeten en mooie plekken zoeken.

De fotoshoot

We wisten vantevoren dat het licht misschien tricky was. Het was behoorlijk midden op de dag. Maar juist met de mooie bomen gaf dat mooie schaduwpartijen en kon ik oefenen met zowel difuus licht in de schaduw als hele harde lichten in de zon. Maar ook een beetje met tegenlicht en rimlicht. Het viel me heel erg mee. Het resultaat van deze fotoshoot in het bos vind ik echt fantastisch, maar ik hoop altijd dat ik ook wat meer diepgang kan brengen.

Fotoshoot
Jolynn – D.verts ’22
Fotoshoot in het bos
Jolynn, schaduwspel – D.Verts’22
Jolynn, rimlicht-randje. – D.Verts’22

Zoals misschien inmiddels ook al een beetje uit mijn pakketten is gebleken wil ik tijdens een fotoshoot eigenlijk ook altijd wat reflectie meegeven. Jolynn en ik praten heel vaak over onze dromen, toekomstbeelden, wensen dus ook nu kwam dit ter spraken. Normaal gesproken zou ik bij het pakket Wild river journey ingaan op de reflectievragen maar omdat Jolynn en ik al zoveel kletsen over dit onderwerp leek het niet helemaal passend. Sowieso zit zij op dit moment in haar leven best wel op een steady punt, ze hoeft dus niet haar leven radicaal te veranderen of anders vorm te geven. Dit maakt dat dat specifieke programma niet helemaal aansluit. Maar het is natuurlijk altijd waardevol om te dromen,te kletsen over de toekomst maar ook om te reflecteren.

We besloten daarom een animal spirit kaartje te leggen. Een kaartje voor ons pad en 1tje met het obstakel zichtbaar. Het is altijd zo bijzonder hoe die kaartendecks zulke waardevolle inzichten geven.

Forestgodess – D.Verts’22

De waarde

Het maakt niet uit of je aan de voet staat van een enorme transformatie zoals het kiezen voor die anderen baan, of het bewegen naar een andere woonruimte, of het besluiten over hoe verder in je gezinsleven. Je mag ook enkel op het punt van dromen zijn, die droom om een prachtige reis te maken bijvoorbeeld of om te emigreren naar dat andere land. Misschien dat je dromen wel helemaal niet altijd bestemd zijn om uit te komen. Misschien ziet je leven er nu al heel prettig uit. Het is altijd waardevol om je dromen bestaansrecht te geven. Het hoeft niet altijd te leiden tot hele grote stappen. De waarde om te praten over wie je bent, wie je wíl zijn, waar je naartoe beweegt is altijd belangrijk.

Fotoshoot in het bos

De foto’s zijn een waardevolle en tastbare herinnering. In de pakketten zit ook altijd een prachtig herinneringsalbum dat je ook letterlijk uitnodigd om fysieke ruimte te claimen voor jouw wensen, dromen, inzichten want dat ben je gewoon altijd waard.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

2 reacties op “Een fotoshoot in het bos”

  1. Pingback: Licht, liefde, fotografie en lensflares. - D.Verts

  2. Pingback: Een tribune Flamingo's - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *