Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Kinderfotoshoot

Kinderfotoshoot

  • door

Het is zo leuk om mooie, spontane foto’s van je (klein)kinderen te hebben. Het fleurt je huis op, het is een fantastisch cadeau voor moeder-/vaderdag of voor een verjaardag. Maar kids will be kids en een kinderfotoshoot kan heel spannend zijn. Hoe pak ik zo’n kinderfotoshoot aan? Er kwamen veel vragen over deze fotoshoot, en veel bezoekers op mijn website waren hier nieuwschierig naar, lees snel verder voor meer informatie.

Buiten shoot - Kinderfotoshoot
Verwondering – D.verts ’21

Kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron. Ze zijn zo puur, in hun emoties, in hun bewegingen. Kinderen zijn nog niet bezig met “hoe kan ik mooi op de foto staan?”, ze houden hun buik niet in en vinden hun benen nog niet te “dik”. Kinderen zijn ècht blij en ècht boos. En laat ik nou net van echtheid houden. Dat vind ik het meest waardevolle in een kinderfotoshoot.

Mijn fotografiestijl kenmerkt zich als natuurlijk, nostalgisch. Bij een kindershoot past dit heel erg goed. Lekker in de bossen spelen, stokken verzamelen, dennenappels zoeken, bomen klimmen. En juist die ongedwongen sfeer vind ik zo waardevol. Dan heb je namelijk een beeld van hoe het kind ècht is.

Kinderfotoshoot
Het verschil tussen 2 broertjes – D.Verts ’21

Bekijk de brochure hier.

Hoe gaat een kinderfotoshoot?

Op het moment dat er een kinderfotoshoot geboekt wordt ga ik aan de slag. Ik ga een leuk pakketje samenstellen zodat jullie alvast een beetje van de voorpret kunnen genieten. De kinderen kunnen alvast lekker aan de slag met een leuke kleurplaat. Het zou super leuk zijn als deze ook meegenomen wordt naar de shoot omdat een tekening en gekozen kleuren zo ontzettend veel zegt over een kind en ik heb een mooi onderwerp om over te kletsen.
Tijdens deze fotoshoot begin ik met een kennismaking. Zo kunnen de kinderen wennen, kan ik mijn apparatuur laten zien, en uitleggen wat er gaat gebeuren. We drinken gezellig wat en genieten van wat fruit in het bos. Aan de hand van spelletjes zullen we daarna de shoot gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een race, lekker klimmen en klauteren, leuke rijmspelletjes of zoek- en sorteerspellen. Ik ga opzoek naar mooie lichten (hier houd ik van!) en ik probeer de kinderen een beetje in die richting te sturen. Verder ga ik vooral de interactie bestuderen. Ik zal minimaal sturen in poses. Ik ga mijn best doen voor een groepsfoto maar mijn focus ligt op mooie authentieke portretten en dit kan dus inhouden dat het alleen lukt om individuele portretten vast te leggen.

Kinderfotoshoot

En dan?

Vaak ga ik met een enorme berg aan foto’s naar huis, ik vind kinderen echt zo leuk! Ze zijn altijd zo lekker zichzelf. Maar…. ze staan nou eenmaal niet graag stil, dus ik moet nogal wat bewogen foto’s gaan filteren. Uiteindelijk ga ik de foto’s bewerken. Zo ontstaat er een consistentie in foto’s en vormen ze een mooi geheel. Tijdelijke oneffenheden verwijder ik maar kenmerkende visuele aspecten zullen behouden worden.

Uiteindelijk zal ik een grote selectie van foto’s naar jullie versturen. Deze komen in een groot formaat zodat ze geschikt zijn om (groot) af te drukken.

Ook maak ik een opzet van een herinneringen album, dit album zit bij de prijs inbegrepen en heeft ruimte voor 8 pagina’s van de mooiste foto’s. Er zijn mogelijkheden voor grotere albums, meer pagina’s andere lay-outs. Ik leg hierin graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Dit album biedt de gelegenheid om fysiek de ruimte te claimen voor deze ervaring. Het is ontzettend leuk om met de kinderen nog eens terug te kijken naar dit moment. Het geeft zo’n waardevolle herinnering.

Ik vind het onzettend tof om de kinderen van een gezin, nichtjes/neefjes, vriendjes/vriendinnetjes vast te leggen. Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze blogpost over dit onderwerp, twijfel dan niet om contact met me op te nemen, dit kan via het contactformulier of via DM op instagram. Ik denk graag met je mee. Twijfel je of het wat voor je is, laat het me weten dan zal ik eerlijk met meedenken.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *