Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Een tribune Flamingo’s

Een tribune Flamingo’s

Een tribune Flamingo's

Wist jij dit al? Dat een groep Flamingo’s ook wel “Een tribune Flamingo’s” genoemd wordt? En Flamingo’s staan voor plezier, balans, samenzijn met anderen en levendig. En laat ik nou net zo’n fotoshoot hebben gehad.

Een tribune Flamingo's
Onze matching Flamingo’s

In onze familie hebben we al eindeloos een soort anekdote rondom Flamingo’s. Toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders, droomde ik op een nacht dat ik zwanger was van een roze flamingo ( weird, right?). De volgende ochtend vertelde ik hier over aan de ontbijttafel, echter had mijn zusje niet door dat het om een droom ging. Een lange tijd ging zij ervanuit dat het om een soort gezegde ging. Die ze te pas en te onpas inzette in gesprekken. Haar vriendinnen vonden haar een “gek mens” (op een liefdevolle manier). Nu zijn wij helemaal in de ban van een tribune Flamingo’s. En het allerleukste is dat ik dit weekend háár tribune Flamingo’s voor de camera had staan.

Almost husband and wife – D.Verts ’22

The birthday gift

Vorig jaar gaf ik haar deze shoot al cadeau, met haar verjaardag. Had ik al gezegt dat er een vloek rust op onze shootafspraken? Aangezien zij in juli gaat trouwen vond ik het leuk om voor haar bruiloft nog haar gezin op de foto te zetten, alsook zijzelf met haar bijna-man. Een beetje een alles in 1 shoot.

De familie – D.Verts ’22

Golden Hour

Afgelopen weekend kwam het er dan toch ècht van. We gingen met zijn allen het bos in.
We hoopte op een mooie “Golden Hour” dus we waren tegen zonsondergang op pad gegaan. Het was fris, laat en er was bijna geen golden hour vanwege de bewolking. Toch was de omgeving echt ontzettend mooi en als de zon dan een beetje doorkwam waren er echt de allermooiste wolkenpartijen te zien.

Liefde – D.Verts ’22

De kinderen hadden er niet zo heel veel zin in. Ze waren moe, een beetje koud en wilde gewoon naar huis. We deden een paar spelletjes en zochten vooral naar stokken om in het vennetje te gooien.

Hoewel dat super leuk was waren ze er op een gegeven moment toch klaar mee. Dat hoort ook gewoon bij de èchtheid van kinderen. We hadden een picknickkleedje bij, ik had (nogal slappe;-)) warme chocolademelk en zelf hadden ze koekjes en pokémonnetjes mee genomen. Ze konden zich dus wel even vermaken terwijl ik pap en mam nog even op de foto zette.

Een tribune Flamingo’s, tijdens de nabewerking…

Tijdens zo’n shoot, zeker als de kinderen niet helemaal willen, vraag je je soms af of je wel “genoeg” hebt, ik ben telkens weer verbaasd hoeveel leuke foto’s er uiteindelijk uitkomen. Het is heus niet zo dat ik alleen maar hoop op “lucky shots” maar telkens ga ik zo op in het moment. Je moet het toch doen met de omstandigheden, de elementen, zeker als je enkel buiten shoot. En “wauw” ik wordt altijd zo happy van het bekijken en nabewerken van de foto’s. Ook daar kan ik me helemaal in verliezen.

Een tribune Flamingo's
de 2 broertjes – D.Verts ’22

Één van de beide broertjes had er dus niet zoveel zijn in, maar kijk nou hoe lief ze samen op avontuur gaan. We hebben over van alles gekletst. Zo vond het kleine broertje (in de blauwe jas) het allerliefste aan zijn grote broer dat “hij lief was”. Dat is toch het beste compliment.

vader en zoon – D.verts ’22
Moeder en zoon
Moeder en zoon – D.Verts ’22

Hoe mooi is het om toch even deze tijd met elkaar door te brengen. Het hoeft niet lang te duren en het hoeft zelfs geen stralend weer te zijn.

Een tribune Flamingo's
Stokjes in het water gooien for the win! – D.verts ’22
Een tribune Flamingo's
Project “supergrotetakkenzoeken” – D.verts ’22

En als je dan in het bos bent, dan is natuurlijk de zoektocht naar de allergrootste tak (of boomstam) geopend. Deze 2 lieverds kunnen super goed samenwerken!

Wat je nìet hebt met golden hour

Mensen smelten echt bij golden hour en ik snap dat, want je foto’s krijgen echt een prachtige filter. Alles krijgt een gouden randje. En hoewel ik ook echt dol ben op golden hour zijn er ook een aantal dingen die je niet hebt met golden hour. Denk bijvoorbeeld aan die prachtige, soms dreigende, wolken die je beelden zo’n rauw randje geven. Wie mijn stijl een beetje kent, weet dat ik hier dol op ben. Door de bewolking is er veel meer difuus licht. Super fijn met fotograferen dat er niet van harde schaduwen te voorschijn komen. Dus no worries voor wallen.

Een tribune Flamingo's
Creative image – D.Verts ’22

Volg me ook op Facebook en Instagram.

1 reactie op “Een tribune Flamingo’s”

  1. Pingback: De voorbereidingen voor een fotoshoot - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *