Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » The wedding course

The wedding course

Het laatste half jaar ben ik bezig geweest met een verdiepingscursus voor bruidsfotografie bij Sunfield Academy. The wedding course.

Wat een fantastische cursus was dat. Het grootste gedeelte vond online plaats en dat was ontzettend fijn. Je kon in je eigen tempo aan de slag maar doordat er elke maand een nieuwe module online kwam had je toch een stok achter de deur om gedoseerd de hoofdstukken te behandelen. Tijdens the wedding course was er via Instagram enorm veel ruimte voor interactie en al je vragen.

De live-dag van the wedding course

Zoals ik hierboven schreef vond het grootste gedeelte van de cursus online plaats maar we sloten the wedding course af met een te gekke live-dag! En deze live-dag vond na 1x verzetten plaats afgelopen donderdag en vrijdag. Ik ben vrijdag geweest een “wauw” het was echt een fantastische dag!

Na een krappe 1,5 uur rijden kwam ik aan in het prachtige (ja, zelfs jaloersmakende) Klarenbeek. Het Sunfield “hoofdkwartier” ligt aan de rand van de Veluwe, in een heerlijke natuurlijke omgeving. Het terrein is aangekleed met 2 enorme Tipi-tenten waar we met z’n allen, onder konden zitten, gezellig bij het vuur.

Bij aankomst was er tijd voor een kennismaking met koffie/thee en heerlijke hapjes, fruit, taart eigenlijk alles om na een lange rit weer even bij te komen. Het is zo ontzettend leuk om een aantal medecursisten in het echt te ontmoeten, alsmede een gedeelte van het Sunfield-team. De mensen die je een half jaar lang in alle video’s bent tegengekomen.

Na de kennismaking en een korte Q&A was het tijd om alles wat we geleerd hadden in de praktijk te oefenen.

het was tijd om te shooten! hieronder neem ik jullie mee in hoe dit was.

The wedding course

The models

Wow, wat is er uitgepakt!

De locatie is natuurlijk al helemaal te gek maar er zijn voor de gelegenheid ook 2 onwijs mooie bruidsparen, 1 heel mooi, verliefd koppel en 1 prachtige bruid bereid om model voor ons te staan. Zo kunnen wij oefenen met verschillende stijlen, omstandigheden en poses.

De modellen doen het fantastisch, ze hebben zelf leuke suggesties en hadden tips over waar bijvoorbeeld mooi/goed licht valt, hebben inmiddels wat ervaring opgedaan over welke poses mooi zijn om te proberen en wij kunnen steeds meer oefenen met het sturen van de modellen, vooral dat is voor mij echt een goede les!

The couple-shoot

Pieter en Roos zijn een prachtig verliefd koppel. Leuk weetje, Pieter is zelf ook fotograaf.

Pieter en Roos - The wedding course

Ze hebben een heel fijn plekje gevonden in de tipi, gezellig knus bij het vuur.

Pieter en Roos - Sunfield wedding course

De beelden zijn echt heel mooi geworden. Ik deel hier een kleine sneakpeak. Ik heb van deze shoot denk ik het allermeeste geleerd omdat de lichtinval en de kleuren anders zijn dat ik gewend ben. Mijn comfortzone is buiten, in de natuur. Dit is natuurlijk semi-buiten maar de omgeving drukt een stempel op de foto’s. Mijn taak om ervoor te zorgen dat het wel vooral om de modellen gaat.

Dit sfeertje is wel echt super! De omgeving klopt helemaal, van de schapenvachtjes tot de mooie lichtjes om de palen die voor een mooi BOKEH effect zorgen.

The boho wedding

Op een open veld, in het bos hadden Kayleigh en Volker het “first-look moment”. Ook hier klopt het hele plaatje. De prachtige bloemen, zowel de bloemenkrans in het haar, als het boeket zorgen voor een prachtige boho sfeer.

First look wedding course
First Look – Volker en Kayleigh – D.Verts ’22

Tijdens de filmpjes van the wedding course hebben we al kennis mogen maken met Kayleigh en Volker omdat ze ook daar model hebben gestaan in de video’s. Wat een prachtig koppel zijn ze!

wedding course Volker en Kayleigh
Dreamy- D.Verts’22
Kayleigh Wedding course
Close-up – D.Verts ’22
close-up foto

Adventurous Wedding

We gaan door naar een heel mooi, avontuurlijk koppel. The Adventurous wedding. Ergens verscholen in het bos vieren zij de liefde.

Marije en Patrick vormen een prachtig paar, en ook Marije is fotografe. De setting geeft veel ruimte voor mooie doorkijkjes tussen de takken door en in deze omgeving is het prachtig om gebruik te maken van visual storytelling.

The wedding course, adventurous wedding
Doorkijkjes – D.Verts ’22
de kus, wedding course
De kus – D.Verts ’22

The bride

Dan is er nog de prachtige bruid, Alyt. Haar omgeving was wat meer “aangekleed”. Een fantastisch backdrop met droogbloemen en pampusgras en pluimen. Dit geeft mij een ultiem “bruiloft-gevoel” en toch is deze setting heel nieuw voor me. Dit geeft mij de gelegenheid veel te leren over details, kadering die bij een bruiloft zo belangrijk zijn.

the wedding course  - The bride
Alyt – D.verts
Sunfield Kat - Wedding course
De Sunfield-kat doet ook gezellig mee – D.Verts ’22
Wedding course Alyt Close-up
close-up

Details

De details zijn echt tot in de puntjes verzorgd. De prachtige jurken van De Blauwehoeve, en dan mooiste de bloemen van Floak.nl, die zowel de boeketten als krans en aankleding heeft verzorgd. De visagie en haarstijling is verzorgt door Bebeautiful Barneveld.

Table setting wedding course
Table setting – Wedding course – D.Verts ’22

Bedankt Sunfield voor deze fantastisch dag. Voor het gezellige ontvangst. De sfeer die gewoon “klopte”, de verzorging van alles, en als kers op de taart de borrel met heerlijke hapjes van Natuurlijk Eigenwijs als afsluiter.

Meer zien van deze prachtige plaatjes? Volg me ook op Facebook en Instagram.

Disclaimer: De foto’s en teksten op deze website zijn door mijzelf geproduceerd. Op dit werk rust auteursrecht. De beelden en teksten mogen niet zonder toestemming worden gebruikt door derden.

1 reactie op “The wedding course”

  1. Pingback: Tijdens een fotoshoot - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *