Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Bruiloft cozy and small

Bruiloft cozy and small

  • door

Terwijl ik deze blog schrijf, begin april 2022, gaat het bruiloftseizoen langzaam van start. Èn na een aantal jaren van Corona barst het heviger dan ooit los! We mogen weer vieren! Maar wat nou als je helemaal geen grote bruiloft wìl? Dan kies je voor een bruiloft cozy and small.

Bruiloft cozy and small
D.Verts ’22

Waarom een kleine bruiloft als cozy and small?

Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor een bruiloft cozy and small. Zo kan het zijn dat je het prettiger vindt met wat minder mensen om je heen.
Introverte mensen vinden het misschien fijner om op hun dag een wat selecter groepje mensen om zich heen te hebben. Misschien is je sociale kring wel gewoon klein omdat je er ook van geniet om lekker op jezelf te zijn.

Jullie dag moet ècht van jullie zijn, het moet een dag zijn die past bij wie jullie zijn en hoe jullie graag je leven leiden. Kies daarom ook ècht voor jezelf op deze dag.

Al deze redenen herken ik in ieder geval heel erg bij mezelf. Ik ben introvert. Grote groepen mensen kosten mij enorm veel energie. Dat wilde ik op mijn dag ook niet.

Maar wat kies je dan?

Toen ik met mijn man ging trouwen dacht ik dat er 2 opties waren:

  1. Je kiest voor een bruiloft met alles erop en eraan. Prinsessenjurk, prachtlocatie, ceremonie. Tovert ergens 150 gasten vandaan, bent de prijs van een nieuwe auto kwijt en na 1 dag is alles achter de rug terwijl je er jaren van droomt en wakker van ligt (misschien zelfs wel een beetje, of veel, stress van hebt).
  2. Je trouwt op maandagochtend, een soort van “stiekem” en gratis voor de gemeente. Doet wat kleins. Hebt dat papiertje en klaar is kees.

Wij kozen uiteindelijk voor optie 2. Maar wat blijkt? Zoveel mensen, zoveel wensen luidt dat gezegde. En er zijn niet maar 2 opties.

Wij hebben geen 150 gasten uit te nodigen die we graag bij onze dag zouden willen. We hebben geen zak met geld á een nieuwe auto, en we willen niet dat dat alles na 1 dag maar voorbij is.

Hoe zie ik dit nu?

Nu ik bruiloften van een ander oogpunt bekijk en ik de afgelopen tijd een enorme dosis zelfontwikkeling tot me heb genomen ben ik tot de conclusie dat je een bruiloft kan laten passen als een jasje. Je hoeft je niet te schikken naar “hoe het hoort”. Je kunt ook hier je hele eigen draai aan geven. Volg je mij langer? Dan weet je dat ik niet zo dol ben op conventies, ik heb niks met “hoe het hoort” omdat ik daar meestal niet in pas. Met bruiloften is het niet anders.

“Je hoeft je niet te schikken naar “hoe het hoort”. Je kunt ook hier je hele eigen draai aan geven.”

D.Verts ’22

Had ik mijzelf toen dit waard gevonden dan had ik gezegt, ik ga buiten de hokjes kleuren. Het is míjn dag en ik vier hem zoals ik (oké de partner mag ook een beetje meedenken;-)) hem wil vieren. Dan had ik het anders gedaan.

Cozy and small
D.Verts ’22

Hoe had ik het dan gevierd?

Zou ik nu mogen kiezen dan had ik anderen prioriteiten gesteld. Ik zou kiezen voor een Elopement of een Cozy and small bruiloft . Ook zou ik een prachtige droomjurk voor mezelf uitkiezen en ik zou de dag willen doorbrengen met de dierbaarste personen. We zouden een locatie kiezen zodat we deze dag ook ècht kunnen genieten en niet meer in de behoefte van anderen hoeven te voorzien. En ik zou een fotograaf huren die deze dag voor ons vastlegt. Want zo’n dag is niet voor maar 1 dag. Het is een verbintenis die begint bij die dag maar die kan staan voor een prachtige familieherinnering.

De herinnering

Mijn kinderen weten amper wat van onze bruiloft, er zijn ook maar een paar foto’s van. Ik kan ze weinig vertellen over de belofte die mijn man en ik aan elkaar gedaan hebben en dat vind ik jammer. Als ik nu bij iemand zo’n prachtig trouwalbum zie staan waarin hun dag ook echt prominente mag innemen in hun huis en leven dan vind ik dat fantastisch!

Het is zo belangrijk te weten dat je altijd zelf mag kiezen voor jullie dag. Je hoeft het niet te doen voor het perfecte plaatje op instagram, of voor de verwachtingen van “ome Piet” die er zeker van is uitgenodigd te worden terwijl je de beste man al 10 jaar niet meer hebt gezien.

D.Verts ’22

Dit is jullie dag! En hij zou ook moeten zijn zoals jullie zijn. Zoals jullie je leven samen inrichten. En daar heeft verder niemand een stem in behalve jij en je partner.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

Disclaimer: De foto’s en teksten op deze website zijn door mijzelf geproduceerd. Op dit werk rust auteursrecht. De beelden en teksten mogen niet zonder toestemming worden gebruikt door derden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *