Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Before the wedding

Before the wedding

Eerder schreef ik al een blog over de voorbereidingen van een fotoshoot . Op het moment dat ik deze blog schrijf is over 2 dagen de bruiloft van R&N. Ik zit dus middenin de voorbereidingen voor deze bijzondere dag. Hoe ik me voorbereid? Mijn workflow before the wedding. Ik neem je mee.

Workflow before the wedding

De vroege voorbereiding.

Bij bruiloften is de aanlooptijd van voorbereiden over het algemeen (een stuk) langer. Dit is soms al 2 jaar voor de grote dag. Wat is dan de workflow before the wedding?

Ik begin altijd met een matchgesprek. Zo kan het bruidspaar aanvoelen of ik de juiste persoon voor hen ben, en ik kan aanvoelen of ik de juiste fotograaf ben voor deze bijzondere dag. Zijn er wensen waar ik me wel of niet in kan vinden? Is er een klik? Zijn er speciale zaken die wel of niet prettig zijn voor mij? Uiteindelijk gaat om de grote dag van het bruidspaar. Deze memorabele dag zullen zij voor altijd meedragen. Het is daarom van groot belang dat alle mensen die meewerken aan deze dag zich volledig kunnen en willen inzetten op deze mooie dag. Een klik en een goede match is daarom van groot belang.

Als de match er is…

De match is er! Iedereen is enthousiast, er is een klik, het werk wat ik maak spreekt het bruidspaar aan en de dag die zijn voor ogen hebben spreekt mij aan. En nu? De grote dag duurt nog eventjes maar toch bekijken we al zaken als een album etc. Weet het bruidspaar al welke locatie ze voor ogen hebben? Welke datum? Kan ik ergens bij helpen of over meedenken?
Nadat de aanbetaling is betaald is ligt de datum officieel vast in mijn agenda. Ik kan voor jullie aan de slag. Vaak heb ik nog een hoop vragen, deels zijn ze misschien al beantwoord in het matchgesprek maar verwacht ook nog een mailtje met daarin nog wat aanvullingen. Ik maak een klantaccount aan waar het draaiboek later in verwerkt wordt. Alle gegevens die ik tot dusver heb zal ik daar opslaan.

Bruiloft cozy and small

En dan?

Naarmate de dag dichter bij komt update ik telkens alle “nieuwe” informatie die binnenkomt. Ook ga ik beginnen met het reserveren van apparatuur. Heb ik dingen nodig die ik zelf niet heb? Het is van groot belang dat ik veel werkende apparatuur heb, het zou ontzettend vervelend zijn als halverwege jullie grote dag mijn camera ineens een storing heeft of de SD kaartjes corrupt blijken te zijn. Daarom huur ik vaak extra materiaal als aanvulling op mijn eigen spullen. Zo ben ik ervan verzekerd dat ik niks mis van jullie mooie dag.

Een maand voor de bruiloft neem ik nog even contact op. We kunnen dan even (video)bellen. Hoe zitten jullie erbij? Zijn er veel zenuwen? Stress? Kan ik nog wat betekenen?
Ik vraag om een lijstje met leveranciers en locaties. Kan ik overal goed parkeren? Wat is het uiteindelijke draaiboek geworden?
Ook neem ik contact op met de ceremoniemeesters, zijn er verassingen voor jullie gepland die ik niet mag missen?

Ik maak voor mijzelf een shotlist. Welke momenten moet ik focussen op welke foto? Welke lenzen gebruik ik daarvoor? Zijn er mensen in het bijzonder op wie ik moet letten deze dag? Ik noteer dit allemaal in een lijst naast het draaiboek.

De laatste dagen before the wedding

De laatste dagen before the wedding. Net zoals jullie waarschijnlijk doen, kijk ik naar het weerbericht. Jullie dag wordt hoe dan ook prachtig en het weer is nou eenmaal niet iets waar we invloed op hebben. Om jullie dag op zijn allermooist vast te leggen kan ik rekening houden met bepaalde weertypen in de fotografie. Ook met regen zijn er prachtige opties. Hier maak ik dan een lijstje van (merk je al dat lijstjes echt helemaal mijn ding zijn?;-)).

Oke, door de naar de praktische zaken. Kleding ligt klaar, check. Alle accu’s opgeladen? SDkaartjes leeg? Camera werkt? Alles is ingepakt. Ik zorg nog even voor genoeg tussendoortjes en water voor die dag, anders vergeet ik helemaal om te eten.

In de ochtend (of de dag vantevoren) haal ik alle gehuurde apparatuur op. Yes, ready!

Ik ben klaar voor jullie prachtige dag!

Volg me ook op Facebook en Instagram.

1 reactie op “Before the wedding”

  1. Pingback: De voorbereidingen voor een fotoshoot - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *