Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Portretfotografie

Portretfotografie

Gisteren had ik een te gekke workshop portretfotografie bij Danique Regterschot.

Portretfotografie
Joël – D.Verts ’22

Wat ik niet wist…

Wat ik niet wist… is dat ik portretfotografie zo onwijs tof vind! Danique leerde ons alles wat ze wist. Ik heb al veel mogen leren van Danique via de verschillende cursussen via Sunfield Academy maar op deze dacht mocht ik samen met een groepje fotografen op bezoek komen in haar studio. De ochtend begon lekker vroeg, om 7.30 uur zat ik in de auto naar Arnhem. Maar na wat koffie en heerlijke cupcakes was ik ready to go!

Als eerder onderdeel gezellig kennis maken met de groep. Wat ontzettend leuk was dat!

Noem 3 facts over jezelf. 2 ervan zijn waar, 1 is niet waar.

Weet jij welke niet waar is?

Wat een leuke en grappige manier om elkaar te leren kennen. En toen door naar..

Portetten in theorie

Uiteraard beginnen we met de theoretische kant van het verhaal. Het belang van het maken van een moodboard. Hoe je een concept maakt. Waar je rekening mee kunt houden. Licht, lichtbronnen en flitsers. Portretfotografie is zoveel meer dan alleen een mooie close-up.

Portretfotografie studio
Carolien. D.Verts ’22

Een heldere presentatie over inspiratiebronnen en hoe je die voor jezelf kan vinden, ze geeft voorbeelden die voor haar inspirerend zijn. Van fotografen tot muziekkanten. Ik voel het enorm borrelen at this point!

Shooten!

Danique heeft voor deze dag 2 modellen uitgenodigd, de groep wordt in 2-en gedeeld. Joël is een model met veel ervaring in portretfotografie. Ze verteld veel over wat zij fijn vindt als ze een moodboard of concept ontvangt. Hoe haar dat kan helpen om uiteindelijk de juiste beelden neer te zetten. Voor Joël mogen we locaties in de omgeving zoeken. In zo’n fantastisch industrieel gebied is dat heel leuk en veelzijdig. We konden zelfs op het dak shooten.

It’s time to switch. We ruilen met de andere groep, en we mogen in de studio shooten. Met flitsers. Een hele nieuwe tak van sport maar wat fantastisch is het.
Het is zo tof om te leren hoe je met licht kan spelen om verschillende beelden te creëren. Carolien is het model dat hier voor ons klaarstaat. Carolien is ook styliste en staat vaak ook aan de andere kant van de camera. Het is enorm inspirerend om te hiervan te kunnen leren.
Danique geeft ons de vrijheid om de flitsers aan te passen naar onze wensen, Carolien heeft verschillende outfits beschikbaar dus we kunnen ècht los gaan.

Tijdens het shooten komt Danique kijken, bespreekt de resultaten en geeft hele waardevolle feedback en tips. Hoe stuur je een model aan? Wat als je nèt wat meer licht vangt op het gezicht? Hoe kun je bepaalde portrettypes bereiken?

I LOVE PORTRETFOTOGRAFIE

Yess, tijd voor schreeuwende hoofdletters. Want wat ik vooral geleerd heb.. I LOVE PORTRETFOTOGRAFIE. Ik vind studiofotografie fantastisch. Ik vind concepten bedenken en uitwerken echt te gek. Het van tevoren plannen wat je doel gaat zijn past helemaal in mijn straatje. Het heeft alles te maken met “ontwikkelen” reflecteren, een plan maken en dit plan uit eindelijk uitwerken.
Ik voel me zo geïnspireerd. Dit past helemaal bij mijn tribe idee, weet je niet waar ik het over heb? Lees dan hier mijn vorige blog. Kort samengevat is mijn droom om vrouwen te begeleiden in het vinden van hun waarachtigste zelf. Welke dromen krijgen bestaansrecht? Welke relaties zou je willen? Dit proces kan zo bijzonder samengaan met portretfotografie dat ik er helemaal van stuiter.

Ik kan niet wachten om hier meer over te leren, te oefenen en te ontdekken.

Stay tuned! Misschien zoek ik binnenkort jou wel om model te staan voor een portfolioshoot.

Disclaimer: De foto’s en teksten op deze website zijn door mijzelf geproduceerd. Op dit werk rust auteursrecht. De beelden en teksten mogen niet zonder toestemming door derden worden gebruikt.

Volg me ook op Facebook en Instagram.

1 reactie op “Portretfotografie”

  1. Pingback: Portretshoot met Milo en Logan - D.Verts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *