Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Blog » Nieuwe inspiratie

Nieuwe inspiratie

  • door

Elk jaar vergis ik me erin. Mijn enorme gebrek aan inspiratie in de wintermaanden. Tijdens de donkere dagen. Ik wil alleen maar onder een dekentje zitten en boeken lezen. Zelfs mijn laatste blog in november heb ik er echt uitgeperst. Maar nu de belofte van de lente iedere dag meer zichtbaar wordt voel ik eindelijk weer nieuwe inspiratie.

Dat stille kamertje van inspiratie

Nou eigenlijk geen “nieuwe” inspiratie. Inspiratie die eigenlijk al jaren op een stoffige plank lag. Ergens ver weggestopt onder een dikke laag schaamte veilig afgeschermd achter een stalen deur van gebrek aan zelfvertrouwen. We hebben vast allemaal zo’n kamertje. Misschien wel afkomstig uit een hele oude pijn. Uit het gevoel “niet goed genoeg” te zijn. Of juist “te veel” te zijn. Maar dat wat er in dit kamertje woont is juist het unieke, datgene waarvoor ik hier ben.

Opvallend dat de dingen die in dat kamertje wonen heel stilletjes wachten op een podium terwijl die schelle innerlijke stem met een hoop bombarie de show steelt.

Sinds ik eind januari een weekend-opleiding NLP (later meer) heb gedaan heb ik besloten dat het tijd wordt om de deur van dit (o zo waardevolle) kamertje wagenwijd open te zetten.

Concrete doelen stellen

De eerste stap was voor mij, concrete doelen stellen. Want natuurlijk wist ik al wat ik ècht wilde, het enige wat me ervan weerhield was de angst “wat als niemand erop zit te wachten?”, “wat als mensen het stom vinden?”

“What if I fall?
Oh, but my darling what if you Fly?”

Erin Hanson

Dus mijn jaarthema omvat “uitkomen voor wie ik ben”. En ook in fotografie voelt dat als kleur bekennen. Loskomen van de conventies en me richten op andere thema’s zoals “warriorwomen” en “ancient wisdom”. Hier concrete beelden aan geven en programma’s voor schrijven.

Ancient inspiratie Dverts

Van inspiratie naar warriorwoman

Als ik dan nadenk over hoe dat beeld er dan uit ziet in mijn fotografie, wat ìs dat dan? En waarom dan? Dan denk ik aan al die voorvechtende vrouwen, de feministen, de krijgers, de geheime helers, alle vrouwen die ons voor zijn gegaan. De vrouwen die op hun intuïtie vertrouwen of de vrouwen die al hun vertrouwen in een pact met de natuur hebben gelegd. De sleutelbewaarders, de sjamanen, de vrije vogels.
In mijn hoofd een heel duidelijk beeld, maar nu aan mij de kans om dit beeld visueel te maken. De kans om anderen dit te laten voelen.

Dus ik plaatste een oproep op Instagram. Warriorwoman gezocht! Ik kreeg onwijs veel reacties. Dat had ik nooit verwacht. Er zijn dus meer vrouwen die nieuwsgierig zijn naar dit beeld of vrouwen die ontzettend nieuwsgierig zijn naar hoe dit beeld hen zou staan.

Portfolioshoot!

Inmiddels heb ik contact gehad met al deze leuke vrouwen en hebben ik een aantal portfolioshoots gepland staan om dit beeld, dat beeld wat op dat kamertje lag te verstoffen, vast te leggen. En natuurlijk, uiteindelijk te delen met jou.
De eerste spannende stap is gezet. Het voelt niet alleen als een grote stap in mijn fotografie, maar nog een grotere stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het voelt als uitkomen voor wie ik ben en dit actief laten zien. Niet meer Jane Doe (of in ieder geval mijn beeld daarvan) maar me ontwikkelen in die warriorwoman in mij. De ancient storyteller in mij wakker maken. En mijn eigen ik ook echt omarmen.

Als je het leuk vindt om meer van mij te zien, zorg dan dat je me op onderstaande kanalen even volgt.
Dat zou mij enorm helpen!  

Disclaimer: De foto’s en teksten op deze website zijn door mijzelf geproduceerd.
Op dit werk rust auteursrecht. De beelden en teksten mogen niet zonder toestemming door derden worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *